Tuntikuvaukset

 

AKROBATIAVOIMISTELU

Akrobatia ja cheerleading alkeet
Akrobatian ja cheerleadingin alkeisryhmässä harjoitellaan akrobatian permantoalkeita yhdessä ja ryhmässä. Ryhmä sopii alkeisryhmäksi sekä akrobatiavoimistelusta että cheerleadingistä kiinnostuneille lapsille.

Alessia

Tyttöjen akrobatian treeniryhmä, jossa harjoitellaan monipuolisesti akrobatian eri osa-alueita yksin ja yhdessä. Alessia esiintyy seuran näytöksissä sekä mahdollisuuksien mukaan myös Stara-tapahtumissa. Ryhmään voi hakea hakutilaisuuksien kautta, jos permantovoimistelun alkeet ovat hallussa.

Akrobatian kilparyhmä

Joukkueeseen valitaan akrobatian perustaidot sekä motivaatiota omaavia voimistelijoita hakutilaisuuden kautta.
Kilparyhmän harjoitusten lisäksi toivotaan osallistumista myös jonkin muun akrobatiaryhmän harjoituksiin, jotta lajitreeniä tulisi harjoiteltua myös muulloinkin. Poikkeuksista voi neuvotella tapaukohtaisesti valmentajien kanssa.


Chelone

Chelone on akrobatian ja permantovoimistelun treeniryhmä, johon valitaan harjoitteluun motivoituneita ja permantovoimistelun alkeet hallitsevia, vähintään 9-vuotiaita voimistelijoita. Sitoutuminen harjoitteluun ja osallistuminen esiintymisiin on edellytys ryhmään kuulumiseen.

CHEERLEADING

Cheerleading on vauhdikas ja monipuolinen joukkuelaji, joka pitää sisällään akrobatiaa, tanssia, hyppyjä, kannustushuutoja, pyramideja sekä nostoja. Laji kehittää niin venyvyyttä, lihasvoimaa, koordinaatiokykyä kuin tiimityöskentelytaitoja. Cheerleadingin tyypillisiä ominaisuuksia ovat ilma-akrobatia eli pyramidit, nostot sekä korkeat heitot, permantoakrobatia sekä omalle joukkueelle suunnatut kannustushuudot.

Kuva: Tero Wester

Cheerleading alkeet 10v+

Cheerleadingin alkeisryhmässä harjoitellaan cheerleadingin perusteita, kuten esimerkiksi nostoja, pyramideja ja akrobatiaa. Ryhmä sopii kaikille 10-14 vuotiaille lajista kiinnostuneille.

CHEERTANSSI

Cheertanssi, synt. 2007-2011

Cheertanssi on toinen cheerleadingin alalaji. Se on vauhdikas ja näyttävä kilpaurheilulaji, johon liittyvät akrobaattiset osat sekä intensiivisyys tekevät siitä paitsi teknisesti vaikean, myös yleisölle yllätyksellisen ja viihdyttävän. Cheertanssin kilpailuohjelma sisältää monipuolista ja vaativaa tanssitekniikkaa, kuten piruetteja, cheer- ja tanssihyppyjä, cheertanssille tyypillistä pom-tekniikkaa (motionit) ja erilaisia notkeuselementtejä. Pienet tanssinostot ovat myös sallittuja.

FREEGYM

Freegym I, synt. 2008-2010
Freegym II, synt. 2011-2012
Freegym III, synt. 2011-2012

Freegym on uusi lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, leikit ja parkour.  Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä.

Freegymin kehittely sai ideansa syksyllä 2014 toteutetusta vanhemmille suunnatusta selvityksestä ”Mitä vanhempi haluaa lapsen liikuntaharrastukselta?”.

Sitä on kehitettty yhteistyössä lasten ja nuorten kanssa.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

JOUKKUEVOIMISTELU

Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on musiikkiin sommiteltu taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus. Pakollisten vaikeusosien lisäksi kokonaisuuden sitovat yhteen jatkuva, virtaava liike sekä ohjelman tunnelma tai teema, jota liikekieli, musiikki, puvut ja ohjelman taiteelliset liike-elementit ilmentävät. Joukkuevoimistelun ydin ovat vaadittaviin vaikeusosiin kuuluvat virtaavat vartalon liikkeet. Kokonaisuuden kruunaavat eläytyminen ja ilmaisu.


Joukkuevoimistelujoukkueisiin valitaan voimistelijat aina kaudeksi kerrallaan valintatilaisuuden kautta. Valintatilaisuudet järjestetään touko-elokuussa. Seuraa nettisivujamme.

ESIVALMENNUS

Esivalmennusryhmä Stella

Esivalmennusryhmissä harjoitellaan liikkumisen perustaitoja leikkien ja lapsille sopivien harjoitteiden avulla. Tämän lisäksi ryhmissä käy vierailemassa akrobatian, cheerleadingin sekä joukkuevoimistelun valmentajia, jolloin lapset pääsevät kokeilemaan monipuolisesti seuramme tarjoamia lajeja lajivalmentajien johdolla. Näillä kerroilla harjoitellaan erityisesti tietyn lajin taitoja.

Esivalmennusryhmät ovat erityisesti suunnattu lapsille, jotka mahdollisesti tähtäävät kilpaileviin valmennusryhmiin ja haluavat harjoitella lajeissa vaadittavia perustaitoja. Ryhmät sopivat myös otettavaksi jonkin toisen perusryhmän tai harrastuksen rinnalle, jollon lapsi pääsee jo harjoittelemaan ja tottumaan hieman suurempaan harjoittelumäärään viikossa.

LASTEN JA NUORTEN PERUSRYHMÄT

Pluto, synt. 2017-2018

Luna, synt. 2015-2016

Adella, synt. 2007-2009

Firelet, synt. 2004-2007

Lasten ja nuorten perusryhmissä opetellaan liikkumisen perustaitoja leikkien ja harjotteiden avulla. Ryhmät ovat lapsille ja nuorille suunnattu paikka opetella liikkumisen perusasioita innostavassa ja kannustavassa ympäristössä lapsen omia toiveita kuunnellen. Lapsi saa tavoitteidensa ja taitojensa mukaista ohjausta - oli hän sitten halukas harrastamaan tai tähtäämään kilpailuihin. Tärkeintä on, että kaikki tehdään ilon kautta. Sekä tytöt että pojat ovat tervetulleita!

Perusryhmät ovat loistava pohja voimistelutaitojen kehittämiseen. Sen jälkeen lapsella on hyvät eväät jatkaa voimistelua valitsemansa lajin parissa tai jatkaa harrastustaan voimistelun tai tanssin harrasteryhmässä.

Ryhmien ohjaajat ovat käyneet vähintään Voimisteluliiton Jumppakoulu-koulutuksen, joka on osa ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen I-tasoa. I-tason ohjaaja hallitsee lasten ohjauksen perustaidot ja perusvoimistelun opettamisen vaiheet. Kannustavat ohjaajat opastavat lapset liikkumisen saloihin innostumisen ja onnistumisten tuomien ilojen kautta.

TELINEVOIMISTELU

Temppujumppa

Temppujumpasta taitoa, iloa, vauhtia ja elämyksiä erilaisten välineiden (esim. hernepussi, pallo, vanne, hyppynaru) ja voimistelutelineiden avulla (esim. rekkitanko, puolapuut, voimisteluarkku, pukki, köydet, voimistelupenkki, trampoliini); vaihtelevia ja monipuolisia telineratoja. Tuntiin sisältyy myös erilaiset liikuntaleikit. Monimuotoisuutensa ansiosta temppujumppa sopii tytöille ja pojille. Sopii hyvin myös muiden urheilulajien alkeis- ja ohjeisharjoitteluksi.Akrobatiaa ja telinevoimistelua

Ryhmä on tarkoitettu sekä tytöille että pojille. Tunneilla harjoitellaan akrobatian ja telinevoimistelun perustaitoja kannustavassa joukossa. Voimistelemme mm. permannolla, rekillä, nojapuilla ja trampetilla sekä teemme runsaasti liikkumisen perustaitoja kehittäviä harjoituksia. Seuran näytöksissä esiintyminen ja mahdollisesti kilpailuihin osallistuminen kuuluvat ryhmän toimintaan.


Ryhmää ohjaavat koulutetut ja kokeneet ohjaajat.
Tullakseen B-ryhmään tulisi osata A-ryhmän perustaidot mm. kuperkeikat eteen- ja taaksepäin, käsilläseisonta tukea vasten, kärrynpyörä, silta ja pystyä kannattelemaan itseään riipunnassa.