Kiltaparlamentti 2018

Kiltaparlamentti 5.11.2018 Riihimäellä Punaisella talolla


Marraskuun hämärtyvässä illassa kokoontuivat Radanvarsikaupunkien kiltalaiset yhteiseen Kiltaparlamenttiin Riihimäelle. Kaikkiaan osallistujia oli yli 80 Hyvinkäältä, Järvenpäästä, Keravalta, Mäntsälästä, Nurmijärveltä, Riihimäeltä ja Tuusulasta. Tilaisuus järjestettiin Riihimäellä Punaisella talolla, joka tunnetaan myös entisenä Rautatieläisten talona. Tarjolla oli jouluisen tunnelman lisäksi glögiä, riisipuuroa hedelmäsopalla sekä kahvit joulutortuilla. Tarjoiluista vastasi Punaisen talon Pompoti-kahvilamyymälän emäntäväki.


Kiltaparlamentti avattiin juhlavasti torvisoitolla. Riihimäen Rityn Soittokunnan puhaltajat Lari Toivanen ja Juhani Paulamäki töräyttivät juhlasalin parvelta ilmoille upeat äänet. Kiltaäiti Marja Viitanen toivotti vieraat tervetulleiksi. Ohjelmassa kynttiläseremonian jälkeen esiintyi RiVoLi ry:n tanssillisen voimistelun Leidit-ryhmä. He esittivät Reetta-Liisa Viitasen johdolla kauniin Kaipaus-ohjelman.


Riihimäen Uskollisuuden Killan kiltamuori, Sirkku-Maija Jyrkinen, kertoi Punaisen talon ja rautatien puiston alueen historiasta sekä henkilöistäkin muutaman tarinan. Tarinat herättivät oitis mielenkiintoa vierailijoissa, ja tapaamista suunniteltiin keväiselle tutustumisretkelle uudelleen Riihimäelle ja rautatien puiston historiallisia nähtävyyksiä katsomaan.


Illan musiikkiesityksistä vastasivat Anu Juuri pianolla, sekä viuluissa Paula Lumminen ja Anne Luostarinmäki. Kauniin soiton johdolla laulettiin yhteislauluina "Joulu on taas", "Joulupuu on rakennettu" ja "Sydämeeni joulun teen". Joulumuori Eile Särssin salin parvelta lausumat runot ja helikellon soitto johdatti ohjelmaa tunnelmallisesti eteenpäin.


Toinen liikuntaesitys yllätti katsojat positiivisesti. Marja Viitasen ideoima ja ohjaama, ja kiltalaisten esittämä tonttuleikki sai hymyn huulille ja toi joulun odotusta mieliin. Esityksen jälkeen tonttujen jakamat pikkulahjat pistivät koko yleisön suut makeaksi.

Vilkkaan seurustelun, tunnelmallisten ohjelmanumeroiden ja maittavan tarjoilun lomassa vaihdettiin myös kiltojen vuoden kuulumiset. Kiltojen edustajat kertoivat vuoden varrella järjestetyistä tapahtumista ja kiltalaisten tapaamisista. Yhteisenä toiveena oli saada nuorempaa polvea mukaan kiltatoimintaan.

Sitten olikin aika etsiä joulumantelin onnellinen löytäjä. Riisipuuroon kätkettyä toivomusmantelia ei tällä kertaa löytynytkään puurokulhosta, vaan se päätyi illan aikana kahvikupin pohjalle. Mantelin löytäjä sai pienet lahjat kotiin vietäväksi.


Sydämellinen ja lämmin tilaisuus ja ilta päättyi isoon sisarpiiriin ja kiitos-toivotuksiin, joiden myötä vierailevat kiltalaiset saatettiin kotimatkalle busseilla, autoilla ja junalla. Illan ohjelmasta ja sen sujumisesta vastasivat Riihimäen Uskollisuuden Killan innokas hallitus ja jäsenistö yhteisvoimin.

 

Kiltaparlamentti