Tuntikuvaukset

Aikuisten akrobatia

Onko tavoitteenaasi oppia kärrynpyörä vai kaipaako käsilläseisontatekniikkasi kohennusta? Haluatko treenata keskivartalon lihaksia tai haastaa itsesi oppimaan uutta? Tätä kaikkea tarjoaa akrobatiaharjoittelu! 
Ryhmässä tutustutaan akrobatian perusteisiin sekä kehonhallintaan. Kurssi sopii kaikentasoisille harrastajille, aiempi osaaminen ei ole välttämätöntä. Osallistujien kanssa tutustutaan monipuolisesti lattia-akrobatiaan. Tunnilla harjoitellaan myös paljon pariakrobatian perusliikkeitä. Voit osallistua joko oman parin kanssa tai itseksesi. Akrobatia sopii sekä miehille että naisille.


Cross Training 

Tehokas sykettä nostava ja isoja lihasryhmiä kuormittava kiertoharjoittelutyyppinen tunti. Tunnilla käytetään kahvakuulia, voimatankoja, käsipainoja ja muita välineitä.


Kahvakuula

Kahvakuulatreeni on monipuolista liikuntaa, jossa haasteet eivät lopu koskaan. Tunneilla treenataan lihaskestävyyttä ja voimaa sekä aktivoidaan kehon syviä lihaksia. Toiminnalliset harjoitteet harjaannuttavat lihasten yhteistyötä ja parantavat kehon koordinaatiota sekä tasapainoa. Tunti sopii naisille ja miehille, joille lihaskuntoharjoittelun perusteet ovat jo tuttuja. Tunti on tasoltaan haastava. Huom! Oma kahvakuula/kahvakuulat mukaan! Naiset: aloittelevat kahvakuulaharjoittelijat, 6-8 kg, edistyneet 10-12 kg. Miehet: aloittelevat kahvakuulaharjoittelijat ja kestävyyslajien harrastajat, 12-14 kg, edistyneet 16 kg ->.


Kuntoa ja kehonhuoltoa 

Tunnin aluksi herättelemme kehoa joustoilla ja kevyillä venyttelyillä. Sitten kuormitamme hengitys-ja verenkiertoelimistöä reippailla askelluksilla ja koordinaatioharjoituksilla. Tunti sisältää myös tehokkaat monipuoliset lihaskuntoharjoitukset, nivelliikkuvuuksista huolehtimisen ja tasapainon harjoittamisen. Lopuksi palauttavaa venyttelyä. Meillä on myös mahdollisuus käyttää vaihtelevasti erilaisia voimisteluvälineitä tukemaan, virkistämään ja lisäkuormittamaan tunteja. Musiikki on liikkeitä tukevaa ja fiilistelevää. Tule mukaan iloiseen ryhmään, ilman suorituspaineita!
 

Kuntotanssi

Erilaisia helppoja tanssi- ja musiikkityylejä sisältävä hyvän mielen tanssiliikuntatunti. Aiempaa tanssitaustaa et tarvitse. Hauskaa ja hikistä menoa haluaville.


Lavis ®

Lavis-lavatanssijumppa on helppo, hauska ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan kombinaatioon. Se on tanssillista liikkumista pääosin kotimaisen lavatanssimusiikin tahtiin. Tunnit koostuvat vaihdellen eri tanssilajeista mm. humppa, valssi, tango, cha cha, jenkka jne. Laviksessa et tarvitse paria etkä erityistä tanssitaustaa. Helppoja tanssiaskeleita, koreografioita ja jumppaliikkeitä!


MovieStars

Tervetuloa fiilistelemään elokuvamusiikin mukaan! Tunnin aikana harjoitellaan nautiskellen muutama hieman tanssillisempi viritys ja heittäydytään tunnelmasta toiseen. Hyvän mielen tanssitunti!

 

Muokkaus

Kuntojumppatunti, jossa alussa 15 min lämmittelysarja, jonka jälkeen lihaskuntoliikkeitä kaikki kehon päälihasryhmät käyden. Apuvälineinä käsipainot, kuminauhat, steplaudat, kepit vaihtelevasti.


Musikaaliset

Luvassa on tanssia, voimistelua, rytmittelyä ja akrobatiaa. Pääpaino on vaihteleviin musiikkeihin harjoiteltavilla koreografioilla, joten säännöllinen osallistuminen on toivottavaa.
Ryhmä sopii sekä aloittelijoille että tanssi- tai voimistelutaustaa omaaville. Vaikka koreografiat tarjoavat myös haastetta, tärkeintä on kuitenkin innostus, heittäytyminen ja hauskanpito.


Step circuit

Yhdistelmätunti, missä laudalle askellus ja lihaskuntoliikkeet vuorottelevat kiertoharjoittelun omaisesti. Ei koreografioita. Sopii kaikille, sillä vastuksen ja intensiteetin voi säätää juuri itselle sopivaksi.


Toiminnallinen kehonhuolto

Tempoltaan rauhallinen tunti, jossa aluksi tehdään avaavia, lämmittäviä ja kehoa vahvistavia liikkeitä pallon, kepin tai liukupalojen kanssa. Lopuksi pitkät venyttelyt. Ei koreografioita. Sopii kaikille.


Venyttely ja liikkuvuus

Venyttely ja liikkuvuus -tunnilla tehdään sekä dynaamisia että staattisia harjoituksia ja venytyksiä. Liikkuvuusliikkeet ja venytykset huoltavat ja palauttavat kehoa sekä avaavat nivelten liikeratoja. Venytykset saattavat olla lyhyitä, keskipitkiä tai pitkiä, riippuen kehon osasta ja tekniikasta. Harjoittelun tavoitteena on liikkuvuuden, kehonhallinnan ja hyvän olon lisääntyminen. Jokainen tekee harjoitukset itseään varten oman kehon ja liikkuvuuden sallimissa rajoissa. Tunti sopii kaikille.

 

Virkisty ja liiku! 

Tunti sisältää kehon kuormittamista kokonaisvaltaisesti, tasapainon, koordinaation ja motoristen taitojen harjoittamista monipuolisesti. Kehonhuoltoa venyttäen ja vanuttaen. Iloa ja virkistystä keskipäivään! Teemme harjoituksia seisten, istuen ja myös lattiatasolla. Liikekehittelyä tehdään ryhmän tarpeiden mukaan. Lisämaustetta tunneille saadaan seuran jumppavälineistöstä kuten; kepit, kuminauhat, pikkupallot, fitballit, lötköpötköt jne... Tarvitset mukaan oman jumppamaton ja mielellään kevyet tossut.


Voima ja liikkuvuus 

Tunnit sisältävät kokonaisvaltaisesti koko kehoa kuormittavia lihaskuntoliikkeitä sekä nivelten liikkuvuutta lisääviä liikkeitä. Lihaskuntoa kohotetaan käyttämällä vastuksena oman kehon painoa. Nivelten liikkuvuutta lisätään ja pidetään yllä liikkeillä, jotka tehdään nivelten ääriasentoihin asti, mutta lempeästi omaa kehoa kuunnellen. Tunnit sisältävät joogasta tuttuja liikkeitä, mutta niitä tehdään soveltaen, eikä joogasta tarvitse olla aiempaa kokemusta. Tunnit eivät sisällä hyppyjä eivätkä askelsarjoja. Ne sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille kuntoilijoille.