Tuntikuvaukset

Aikuisten akrobatia

Onko tavoitteenaasi oppia kärrynpyörä vai kaipaako käsilläseisontatekniikkasi kohennusta? Haluatko treenata keskivartalon lihaksia tai haastaa itsesi oppimaan uutta? Tätä kaikkea tarjoaa akrobatiaharjoittelu! 
Ryhmässä tutustutaan akrobatian perusteisiin sekä kehonhallintaan. Kurssi sopii kaikentasoisille harrastajille, aiempi osaaminen ei ole välttämätöntä. Osallistujien kanssa tutustutaan monipuolisesti lattia-akrobatiaan. Tunnilla harjoitellaan myös paljon pariakrobatian perusliikkeitä. Voit osallistua joko oman parin kanssa tai itseksesi. Akrobatia sopii sekä miehille että naisille.


Cross Training 

Tehokas sykettä nostava ja isoja lihasryhmiä kuormittava kiertoharjoittelutyyppinen tunti. Tunnilla käytetään kahvakuulia, voimatankoja, käsipainoja ja muita välineitä.


Erityisliikuntaryhmä Säpikkäät

Hikeä pintaan ja hymyä suupieleen! Venyttelyä, lihaskuntoa, rytmiä, tanssia, välineliikuntaa, pelejä ja leikkejä. Yhdessä liikkumista aikuisille ja nuorille, joilla on jokin vamma (esim. kehitysvamma), liikuntarajoite, liikunnan aloittamisen arkuus tai ei ole mitään erityistä. Liikumme kaikki oman kunnon mukaan keventäen tai tehoja lisäten, toisiamme tsempaten. Olemme myös vuosittain esiintyneet halukkaiden kanssa seuran liikuntanäytöksessä. Tunneille tarvitset sisäliikuntavaatteet ja -kengät sekä juomapullon.


Kahvakuula

Kahvakuulatreeni on monipuolista liikuntaa, jossa haasteet eivät lopu koskaan. Tunneilla treenataan lihaskestävyyttä ja voimaa sekä aktivoidaan kehon syviä lihaksia. Toiminnalliset harjoitteet harjaannuttavat lihasten yhteistyötä ja parantavat kehon koordinaatiota sekä tasapainoa. Tunti sopii naisille ja miehille, joille lihaskuntoharjoittelun perusteet ovat jo tuttuja. Tunti on tasoltaan haastava. Huom! Oma kahvakuula/kahvakuulat mukaan! Naiset: aloittelevat kahvakuulaharjoittelijat, 6-8 kg, edistyneet 10-12 kg. Miehet: aloittelevat kahvakuulaharjoittelijat ja kestävyyslajien harrastajat, 12-14 kg, edistyneet 16 kg ->.


Kuntoa ja kehonhuoltoa 

Tunnin aluksi herättelemme kehoa joustoilla ja kevyillä venyttelyillä. Sitten kuormitamme hengitys-ja verenkiertoelimistöä reippailla askelluksilla ja koordinaatioharjoituksilla. Tunti sisältää myös tehokkaat monipuoliset lihaskuntoharjoitukset, nivelliikkuvuuksista huolehtimisen ja tasapainon harjoittamisen. Lopuksi palauttavaa venyttelyä. Meillä on myös mahdollisuus käyttää vaihtelevasti erilaisia voimisteluvälineitä tukemaan, virkistämään ja lisäkuormittamaan tunteja. Musiikki on liikkeitä tukevaa ja fiilistelevää. Tule mukaan iloiseen ryhmään, ilman suorituspaineita!

Lavis ®

Lavis-lavatanssijumppa on helppo, hauska ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan kombinaatioon. Se on tanssillista liikkumista pääosin kotimaisen lavatanssimusiikin tahtiin. Tunnit koostuvat vaihdellen eri tanssilajeista mm. humppa, valssi, tango, cha cha, jenkka jne. Laviksessa et tarvitse paria etkä erityistä tanssitaustaa. Helppoja tanssiaskeleita, koreografioita ja jumppaliikkeitä!


MovieStars

Tervetuloa fiilistelemään elokuvamusiikin mukaan! Tunnin aikana harjoitellaan nautiskellen muutama hieman tanssillisempi viritys ja heittäydytään tunnelmasta toiseen. Hyvän mielen tanssitunti!


Leidit

Luvassa on tanssia, voimistelua, rytmittelyä ja akrobatiaa. Pääpaino on vaihteleviin musiikkeihin harjoiteltavilla koreografioilla, joten säännöllinen osallistuminen on toivottavaa.
Ryhmä sopii sekä aloittelijoille että tanssi- tai voimistelutaustaa omaaville. Vaikka koreografiat tarjoavat myös haastetta, tärkeintä on kuitenkin innostus, heittäytyminen ja hauskanpito.


Niska-selkä-hartia

Tunnilla tehdään erilaisia avaavia, liikkuvuutta lisääviä, vetreyttäviä sekä kevyesti vahvistavia, lihasten verenkiertoa edistäviä harjoitteita niska-selkä-hartia -alueelle ja selkärangalle. Kehon oikeat linjaukset huomioidaan kaikissa liikkeissä. Tunti on temmoltaan rauhallinen, eikä sisällä minkäänlaisia askelsarjoja. Musiikki saattaa soida taustalla, mutta liikkeet tehdään omaan tahtiin. Apuna harjoitteissa voidaan käyttää keppiä, pilatespalloa, kevyitä käsipainoja (1kg) ja tennispalloa. Tunnilla ei käytetä kenkiä. Mukaan oma tennispallo sekä max. 1 kg:n käsipainot (vaihtoehtoisesti 0,5 litran vesipulloja 2 kpl). Tämä tunti sopii erinomaisesti yhdistelmätuntina Core-korsettijumpan kanssa. 


Step + Body 

Reipas ja iloinen, vanha kunnon steppitunti! Alkulämmittelyn jälkeen askelletaan step-laudalle, rakennetaan helppo koreografia. Laudalle askellus nostaa sykettä ja parantaa kestävyyttä, pohjakuntoakin on hyvä jo olla. Tunnin loppupuolen lyhyt, mutta tehokas lihaskunto-osuus vahvistaa lihaksia.


Tehotreeni

Reipas lihaskuntotunti, jossa yksinkertaisen alkuverryttelyn jälkeen tehdään liikkeitä, niin oman kehon painolla, kuin välineitä apuna käyttäen mm. käsipainot tai voimatanko. Lyhyet aerobiset osuudet saattavat myös vuorotella lihaskunto-osuuden kanssa. 


Tuolijumppa

Tule mukaan tehokkaaseen ja hyväntuuliseen tuolijumppaa
Harjoitamme tunneilla koko kehon nivelliikkuvuuksia, 
tukilihaksistoa sekä tasapainoa. Venyttelyt kuuluvat myös tuntien sisältöihin.
Teemme monipuolisia harjoituksia, jotka ovat jokaisen säädeltävissä omalle
keholle sopiviksi. Harjoittelemme enimmäkseen tuolilla istuen.


Venyttely 

Rauhallinen ja kevyt venyttelytunti. Lisäämme liikkuvuutta sekä avaavilla, dynaamisilla liikkeillä, että pidemmillä venytyksillä. Tämä tunti sopii kaikille.


Virkisty ja liiku! 

Tunti sisältää kehon kuormittamista kokonaisvaltaisesti, tasapainon, koordinaation ja motoristen taitojen harjoittamista monipuolisesti. Kehonhuoltoa venyttäen ja vanuttaen. Iloa ja virkistystä keskipäivään! Teemme harjoituksia seisten, istuen ja myös lattiatasolla. Liikekehittelyä tehdään ryhmän tarpeiden mukaan. Lisämaustetta tunneille saadaan seuran jumppavälineistöstä kuten; kepit, kuminauhat, pikkupallot, fitballit, lötköpötköt jne... Tarvitset mukaan oman jumppamaton ja mielellään kevyet tossut.


Voima ja liikkuvuus 

Tunnit sisältävät kokonaisvaltaisesti koko kehoa kuormittavia lihaskuntoliikkeitä sekä nivelten liikkuvuutta lisääviä liikkeitä. Lihaskuntoa kohotetaan käyttämällä vastuksena oman kehon painoa. Nivelten liikkuvuutta lisätään ja pidetään yllä liikkeillä, jotka tehdään nivelten ääriasentoihin asti, mutta lempeästi omaa kehoa kuunnellen. Tunnit sisältävät joogasta tuttuja liikkeitä, mutta niitä tehdään soveltaen, eikä joogasta tarvitse olla aiempaa kokemusta. Tunnit eivät sisällä hyppyjä eivätkä askelsarjoja. Ne sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille kuntoilijoille.


Yoga Flex ™ 

Yoga Flex harjoittelulla lisäät liikkuvuutta sekä kehosi hyvää oloa. Harjoittelun tavoitteena on rentoutuminen, virkistyminen, luonnollinen hengitys, liikkuvuuden ja kehonhallinnan lisääminen. Liikkuvuusliikkeiden alkuasennot ovat helppoja ja joogasta tuttuja. Tunnilla tehdään sekä dynaamisia että staattisia harjoituksia. Jokainen tekee harjoitukset itseään varten omien voimien ja liikkuvuuden sallimissa rajoissa, omaa hengitystä kuunnellen. Rentouttava tunti sopii kaikille.