Tuntikuvaukset

* Jos aloittelet liikuntaa tai sinulla on takana pidempi tauko liikunnasta, aloita tähdellä merkityistä tunneista
< tällä merkillä varustetut tunnit ovat rankkoja syketunteja, eivätkä sovi vasta-alkajille


Cross Training <

Tehokas sykettä nostava ja isoja lihasryhmiä kuormittava kiertoharjoittelutyyppiinen tunti. Tunnilla käytetään kahvakuulia, voimatankoja, käsipainoja ja muita välineitä.


Kahvakuula

Kahvakuulatreeni on monipuolista liikuntaa, jossa haasteet eivät lopu koskaan. Tunneilla treenataan lihaskestävyyttä ja voimaa sekä aktivoidaan kehon syviä lihaksia. Toiminnalliset harjoitteet harjaannuttavat lihasten yhteistyötä ja parantavat kehon koordinaatiota sekä tasapainoa. Tunti sopii naisille ja miehille, joille lihaskuntoharjoittelun perusteet ovat jo tuttuja. Tunti on tasoltaan haastava. Huom! Oma kahvakuula/kahvakuulat mukaan! Naiset: aloittelevat kahvakuulaharjoittelijat, 6-8 kg, edistyneet 10-12 kg. Miehet: aloittelevat kahvakuulaharjoittelijat ja kestävyyslajien harrastajat, 12-14 kg, edistyneet 16 kg ->.


Kuntoa ja kehonhuoltoa *

Tunnin aluksi herättelemme kehoa joustoilla ja kevyillä venyttelyillä. Sitten kuormitamme hengitys-ja verenkiertoelimistöä reippailla askelluksilla ja koordinaatioharjoituksilla. Tunti sisältää myös tehokkaat monipuoliset lihaskuntoharjoitukset, nivelliikkuvuuksista huolehtimisen ja tasapainon harjoittamisen. Lopuksi palauttavaa venyttelyä. Meillä on myös mahdollisuus käyttää vaihtelevasti erilaisia voimisteluvälineitä tukemaan, virkistämään ja lisäkuormittamaan tunteja. Musiikki on liikkeitä tukevaa ja fiilistelevää. Tule mukaan iloiseen ryhmään, ilman suorituspaineita!


Kuntopiiri *

Lihaskuntoharjoittelua kuntopiirin muodossa eli vaihdetaan suorituspisteeltä toiselle. Tunnin alussa kevyt lämmittely, sitten itse harjoitus, lopussa lyhyet venyttelyt. Liikkeistä annetaan vaihtoehtoja ja huilitaukojakin pidetään, joten sopii hyvin monen tasoiselle kuntoilijalle.


Kuntotanssi 

Kuntotanssi on monipuolinen, helppo ja hauska tunti, jossa liikutaan erilaisten musiikkien ja rytmien tahtiin, tanssityylien vaihdellessa mm.rock'n roll, disco, hip hop, jazz, country western, suomi aerobic, latino jne. Tunti kehittää kuntoa, kestävyyttä, koordinaatiota, tasapainoa ja vartalon hallintaa. Tunti etenee musiikkikappale kerrallaan ja jokainen kappale on tyyliltään erilainen. Tanssiaskeleet ja koreografiat ovat tunnilla helppoja ja jokainen pärjää omalla tyylillään ja tehollaan. Tärkeintä tunnilla onkin musiikin tuoma fiilis ja tanssimisen ilo! Lopuksi lyhyet, palauttavat venyttelyt. Mukaan tanssiin sopivat tossut tai lenkkarit esim. aerobic-kengät ja vesipullo. Kuntotanssi on hauskanpitoa, jossa kunto kohoaa huomaamatta!

Lavis ®

Lavis-lavatanssijumppa on helppo, hauska ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan kombinaatioon. Se on tanssillista liikkumista pääosin kotimaisen lavatanssimusiikin tahtiin. Tunnit koostuvat vaihdellen eri tanssilajeista mm. humppa, valssi, tango, cha cha, jenkka jne. Laviksessa et tarvitse paria etkä erityistä tanssitaustaa. Helppoja tanssiaskeleita, koreografioita ja jumppaliikkeitä!


MovieStars

Tervetuloa fiilistelemään elokuvamusiikin mukaan! Tunnin aikana harjoitellaan nautiskellen muutama hieman tanssillisempi viritys ja heittäydytään tunnelmasta toiseen. Hyvän mielen tanssitunti!


Musikaaliset & Leidit

Luvassa on tanssia, voimistelua, rytmittelyä ja akrobatiaa. Pääpaino on vaihteleviin musiikkeihin harjoiteltavilla koreografioilla, joten säännöllinen osallistuminen on toivottavaa.
Ryhmä sopii sekä aloittelijoille että tanssi- tai voimistelutaustaa omaaville. Vaikka koreografiat tarjoavat myös haastetta, tärkeintä on kuitenkin innostus, heittäytyminen ja hauskanpito.

Niska-selkä-hartia *

Hyvä ryhti on terveen selän perusta, jolloin lihakset ja nivelet eivät ylikuormitu. Tunnilla tehdään niin niska-selkä-hartia-alueen lihaksia vahvistavia, kuin liikkuvuutta lisääviä harjoituksia. Kehon oikeat linjaukset huomioidaan kaikissa liikkeissä. Keskivartalon hallinta kuuluu jokaiseen liikkeeseen eli syvien keskivartalon lihasten käyttö tulee tutuksi. Tunti on temmoltaan rauhallinen. Musiikki soi yleensä taustalla, mutta liikkeet tehdään omaan tahtiin. Mukaan oma tennispallo sekä omat max. 1 kg:n käsipainot (esim. vaihtoehtoisesti 0,5 litran vesipulloja 2 kpl). Tunnilla ei käytetä kenkiä. 


Patteriharjoittelu <

Lihaskuntotunti, jossa liikkeet tehdään pattereissa. Jokainen patteri sisältää 3-5 liikettä, joita tehdään 2-4 kierrosta hyvin lyhyin huilitauoin. Sitten siirrytään seuraavaan liikepatteriin. Ideana on, että jokaisen patterin sisällä liikkeet tehdään kaukana toisistaan sijaitseville lihasryhmille (esim. kyykky, hauiskääntö, vatsarutistus).


Pilates-kurssi

Pilates on kehonhallintatekniikka, joka vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia, syventää hengitystä ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein. Oikean suoritustekniikan ja hengitystekniikan avulla tehdyt liikkeet harjoittavat ennen kaikkea syviä vatsa- ja selkälihaksia ja huoltavat selkää. Pilates-kurssillamme harjoitellaan klassisen pilateksen liikesarjaa sekä siihen valmistavia liikkeitä. Kurssi sopii niin vasta-alloittelijalle kuin kokeneemmallekin pilatesharjoittelijalle, mutta ei raskaana oleville.

Pilates toteutetaan kurssi-muotoisena eli tämä tunti ei sisälly kausikorttiin, eikä tunnille pääse kertamaksulla. Kurssilla jokainen osallistuja pystyy etenemään omalla tasollaan.


Step + Body <

Reipas ja iloinen, vanha kunnon steppitunti! Alkulämmittelyn jälkeen askelletaan step-laudalle, rakennetaan helppo koreografia. Laudalle askellus nostaa sykettä ja parantaa kestävyyttä. Tunnin loppupuolen lyhyt, mutta tehokas lihaskunto-osuus vahvistaa lihaksia.


Säpikkäät

Hikeä pintaan ja hymyä suupieleen! Venyttelyä, lihaskuntoa, rytmiä, tanssia, välineliikuntaa, pelejä ja leikkejä. Yhdessä liikkumista aikuisille ja nuorille, joilla on jokin vamma (esim. kehitysvamma), liikuntarajoite, liikunnan aloittamisen arkuus tai ei ole mitään erityistä. Liikumme kaikki oman kunnon mukaan keventäen tai tehoja lisäten, toisiamme tsempaten. Olemme myös vuosittain esiintyneet halukkaiden kanssa seuran liikuntanäytöksessä. Tunneille tarvitset sisäliikuntavaatteet ja -kengät sekä juomapullon.


Venyttely *

Rauhallinen ja kevyt venyttelytunti. Lisäämme liikkuvuutta sekä avaavilla, dynaamisilla liikkeillä, että pidemmillä venytyksillä. Tämä tunti sopii kaikille.


Virkisty ja liiku! *

Tunti sisältää kehon kuormittamista kokonaisvaltaisesti, tasapainon, koordinaation ja motoristen taitojen harjoittamista monipuolisesti. Kehonhuoltoa venyttäen ja vanuttaen. Iloa ja virkistystä keskipäivään! Teemme harjoituksia seisten, istuen ja myös lattiatasolla. Liikekehittelyä tehdään ryhmän tarpeiden mukaan. Lisämaustetta tunneille saadaan seuran jumppavälineistöstä kuten; kepit, kuminauhat, pikkupallot, fitballit, lötköpötköt jne... Tarvitset mukaan oman jumppamaton ja mielellään kevyet tossut.


Voima ja liikkuvuus *

Tunnit sisältävät kokonaisvaltaisesti koko kehoa kuormittavia lihaskuntoliikkeitä sekä nivelten liikkuvuutta lisääviä liikkeitä. Lihaskuntoa kohotetaan käyttämällä vastuksena oman kehon painoa. Nivelten liikkuvuutta lisätään ja pidetään yllä liikkeillä, jotka tehdään nivelten ääriasentoihin asti, mutta lempeästi omaa kehoa kuunnellen. Tunnit sisältävät joogasta tuttuja liikkeitä, mutta niitä tehdään soveltaen, eikä joogasta tarvitse olla aiempaa kokemusta. Tunnit eivät sisällä hyppyjä eivätkä askelsarjoja. Ne sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille kuntoilijoille.


Yoga Flex ™ *

Yoga Flex harjoittelulla lisäät liikkuvuutta sekä kehosi hyvää oloa. Harjoittelun tavoitteena on rentoutuminen, virkistyminen, luonnollinen hengitys, liikkuvuuden ja kehonhallinnan lisääminen. Liikkuvuusliikkeiden alkuasennot ovat helppoja ja joogasta tuttuja. Tunnilla tehdään sekä dynaamisia että staattisia harjoituksia. Jokainen tekee harjoitukset itseään varten omien voimien ja liikkuvuuden sallimissa rajoissa, omaa hengitystä kuunnellen. Rentouttava tunti sopii kaikille.