Suomi Gymnaestrada 2022 Tampere

RiVoLilaiset Gymnaestrada Tampere -suurtapahtumassa

Riihimäen Voimistelu ja Liikunta -seurasta osallistui noin 50 hengen joukko voimistelun Gymnaestrada Tampere-tapahtumaan, joka järjestettiin 9.-12.6.2022. Tapahtuma kokosi yli 10 500 voimistelijaa ympäri Suomen, mukana oli voimistelijoita myös Tanskasta ja Saksasta. Tapahtumassa nähtiin voimisteluesityksiä Ratinan stadionilla, Nokia Arenalla, Messu- ja urheilukeskuksessa ja ulkolavoilla Keskustorilla ja Särkänniemessä. Tapahtuman aikana käytiin myös lajien kilpailuja, muun muassa joukkuevoimistelun maailmancup-osakilpailu Nokia Arenalla. Kesän liikuttavimmat festarit ja voimistelu todella valtasivat Tampereen.

Torstaiaamuna RiVoLin AKRO kilpa -joukkuesta kaksi trioa ja kaksi paria aloittivat tapahtuman kilpailemalla 2. ja 3. luokissa Tampereen Messu- ja urheilukeskuksella.

Torstaina iltapäivällä Gymnaestrada avattiin virallisesti seurojen avajaismarssilla sekä Move It! -avajaistapahtumalla Ratinan Stadionilla.

Gymnaestrada huipentui sunnuntaina Unelmia -päätösjuhlaan Ratinan Stadionilla, jossa pääsi ihastelemaan yli 4 500 voimistelijan voimin esitettyjä kenttäohjelmia.

RiVoLin aikuisia esiintyi tanssillisen voimistelun Kirkkaat vedet -kenttäohjelmassa, jonka koreografian olivat luoneet Marja Kallioniemi ja Hannele Ahlqvist. Kirkkaat vedet⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ -ohjelmassa haaveiltiin muovittomista, kirkkaista vesistöistä. Ohjelmassa voimisteli 1 160 voimistelijaa 100 eri seurasta.

Kuva: YLE

Helinä-joukkueen voimistelijoita osallistui nuorille suunnattuun Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi? -kenttäohjelmaan, jonka koreografiasta vastasi suurtapahtumanoviisi Hymy Larimo-Tullila. Kenttäohjelmassa voimisteli yhteensä 533 voimistelijaa 36 eri seurasta. Kauniissa ja lyyrisessä ohjelmassa kantavana teemana oli se, että vain sinä voit päättää tarinasi.

Kuva: YLE

Tampereen Gymnaestradassa tehtiin historiaa, kun akrobatiavoimistelulla oli ensimmäistä kertaa oma kenttäohjelmansa. RiVoLista Vain taivas rajana ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠-ohjelmaan osallistui AKRO kilpa- ja Chelone-ryhmien voimistelijoita. Kenttäohjelman koreografian olivat tehneet Eija Nevanpää ja Pauliina Vastamäki, ja ohjelmassa voimisteli 374 voimistelijaa 9 eri seurasta.

Kuva: YLE

Ystäväni, elämäni -kenttäohjelma oli ylistys ystäville. Koreografian oli tehnyt Eerika Laalo-Häikiö, ja ohjelmassa voimkistelu 577 voimistelijaa 59 eri seurasta.

Kuva: YLE

Unelmia-päätösjuhla ja samalla koko Gymnaestrada Tampere päättyi kaikkien, yli 4 500 esiintyjän yhteisfinaaliin ja tapahtumatanssiin.

Seuraavan kerran Suomen oma Gymnaestrada järjestetään vuonna 2026. Kansainvälinen World Gymnaestrada on jo ensi vuonna Amsterdamissa.

Kuva: YLE