Matkalla kohti unelmia ja maailman huippua

22.10.2021

Riihimäkeläisen Sohvi Pääkön, 14, syksyyn on sisältynyt uudenlaiseen arkeen totuttelemista, kun hänet valittiin heinäkuussa Tampereen Sisun joukkuevoimistelun Minetit Pre Junior -joukkueeseen. Joukkue kilpailee joukkuevoimistelun 12-14-vuotiaiden SM-sarjassa tähdäten sekä kansallisten että kansainvälisten kilpailuiden kärkeen.

Näyttöjä menestyksestä seuralla on, sillä tamperelaisseuran Minetit on kaksinkertainen maailmanmestari sekä kuusinkertainen Suomen mestari.

Sohvin voimistelu-ura alkoi 6-vuotiaana Riihimäen Voimistelu ja Liikunnan Namut-joukkueessa, jota valmensi Milla Smolander. Namut on edelleen Smolanderin valmennuksessa, mutta joukkueen nimi on vaihtunut Freesiaksi.

Sohvi perheineen on kokenut todella merkitykselliseksi sen, että innostus ja motivaatio voimisteluun on alkanut juuri RiVoLista ja Smolanderin valmennuksesta.

- Milla oli merkittävässä roolissa siinä, että sai sitoutettua Sohvin ja koko perheen joukkuevoimisteluun, Sonja Pääkkö kertoo.

- Koen todella tärkeäksi lapsuusvaiheen valmennuksessa kipinän sytyttämisen lajiin. Se usein kantaa pitkälle ja on edellytyksenä kehittymiselle, Smolander toteaa.

Lue koko juttu tämän päivän Aamupostista tai Aamupostin nettisivuilta.

Tampereen Minetit Pre Junioreissa voimistelevan Sohvi Pääkön innostus joukkuevoimisteluun alkoi RiVoLista ja Milla Smolanderin valmennuksesta.