Tanssillinen voimistelu

Tanssillinen voimistelu on ilmaisullista liikettä

Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji, joka liikuttaa suurta joukkoa suomalaisia nuoria ja varttuneempiakin naisia. Tanssillisen voimistelun moni-ilmeisyys tarjoaa sekä harrastajille että ohjaajille runsaasti vaihtoehtoja ja haasteita. Lajia on mahdollisuus harrastaa kevyesti tai tavoitteellisemmin, ja harrastamisen lisäksi tarjolla on erilaisia mahdollisuuksia esiintymiseen ja kilpailemiseen.

Tämän lajin sielu ja sydän ovat keskustalähtöisyydessä ja liikkeen virtaavuudessa, joihin yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Perusvoimistelutaidot muodostavat lajin pohjan, jonka lisäksi harjoitellaan oikeanlaista keskustaliikuntatekniikkaa ja liikkeiden ja hengityksen sitoutumista toisiinsa. Vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. Tanssillisen voimistelun ohjelmissa korostuu esiintyjien ilmaisullisuus ja ohjelman kokonaisvaltaisuus, joten tekniikan harjoittamisen ohella on tärkeää paneutua myös esiintymiseen erilaisin ilmaisu- ja luovan liikunnan harjoittein.

 

Celestia

Tervetuloa tanssillisen voimistelun maailmaan. Tunnilla tanssitaan rennolla ja iloisella mielellä lihaskuntoa ja venyttelyä unohtamatta. Tunti sopii vasta-alkajille ja vanhoille konkareille. Mukaasi tunnille tarvitset hyvää asennetta, reipasta mieltä ja ihonmyötäiset vaatteet.

 

Flow Gymnastics

Tanssillista voimistelua nuorille ja aikuisille perinteiseen tyyliin lihaskuntoliikkeitä ja alkulämppää unohtamatta. Aiempi tanssi- tai voimistelutausta helpottaa aloittamista, mutta ihan uutenakin oppii kyllä muiden mukana. Kevääksi harjoitellaan esitys seuran näytökseen.