16th World Gymnaestrada 2019 Dornbirn

Come together, show your colors!

 

7.-13.7.2019 Dornbirn, Itävalta


Järjestyksessään 16. World Gymnaestrada on nyt jo kolmatta kertaa Itävallassa ja jo toistamiseen Dornbirnissä ja Vorarlbergissa. Käytämme tapahtumasta lyhennettä WG2019.

Vorarlberg isännöi jo vuoden 2007 World Gymnaestradaa. Nyt kaikki paikalliset, kyläläiset, vapaaehtoiset ja yhteistyökumppanit jne. odottavat meitä innolla takaisin. Tulevasta Gymnaestradasta ei haluta aiemman tapahtuman kopiota vaan jotain enemmän, jotain vielä parempaa. Tutut ja uudet ystävät toivotetaan sydämellisesti tervetulleiksi.

Itävalta sijaitsee Euroopan sydämessä ja on EU:n jäsen. Virallinen kieli on Saksa, pääkaupunki Wien ja väkiluku 8,7 miljoonaa. Vorarlberg on yksi yhdeksästä Itävallan provinssista. Läntisimpänä provinssina sen rajanaapureita ovat Sveitsi, Liechtenstein ja Saksa. Dornbirn on Vorarlbergin suurin kaupunki 50 000 asukkaallaan. Alueen pääkaupunki on kuitenkin Bregenz. Bregenzin etäisyys Dornbirnistä on 12 km, ja junamatka kaupunkien välillä kestää noin 10 min. 

Dornbirn on Gymnaestradan keskipiste messukeskuksineen. Bregenzissä esitetään kenttäohjelmat. Ulkoilmalavoja tulee kahdeksaan kylään eri puolille provinssia ja Reinin laaksoa. Tapahtuman osallistujat majoittuvat jälleen kansallisiin kyliin (National Villages) ja pääsevät näin luomaan henkilökohtaisia kontakteja isäntäkaupunkien ja -kylien kanssa ja kokemaan hyvin lämminhenkistä tunnelmaa. 

Lisätietoja:
Milla Smolander
RiVoLi ry:n Gymppi
milla.smolander (at) gmail.com

Suomenkieliset nettisivut: www.voimistelu.fi/fi/WG2019Dornbirn
Kansainväliset nettisivut: www.wg2019.at